Свищов преустанови приема на бежанци заради изчерпания капацитет на легловата база,

...
Свищов преустанови приема на бежанци заради изчерпания капацитет на легловата база,
Коментари Харесай

Община Свищов не може да приема повече бежанци от Украйна

Свищов прекрати приема на бежанци заради изчерпания потенциал на легловата база , оповестяват от общината, представени от. Към момента в общинските обществени жилища, в Центъра за обучение и просвета в село Царевец и в няколко частни парцели са настанени общо 130 украински жители - 80 възрастни и 50 деца. Благодарение на даренията от неправителствени организации, бизнеса и жители от цялата страна бяха основани положителни битови условия и са подсигурени консумативи от първа нужда .

Дарителската акция продължава, оповестяват още от общината, като с приоритет остава набирането на хранителни артикули. Даренията се одобряват в административната постройка на Община Свищов. Отворена остава и .

Във връзка с появилата се информация, че министърът на образованието е разрешил отдаването на Студентските общежития на Стопанска академия за настаняване на бежанци, от общината уточняват, че реализирането на банкет ще се случи след основаването на нужната организация от страна на Академията, поради което съответните заинтригувани страни следва да се обръщат към Академичното управление или назначените от него виновни лица.

Настаняването на бежанци може да продължи и в обекти със статут на частна благосъстоятелност . От общината припомнят, че всеки, който одобри украински жители в дома си или в притежаван от него парцел е нужно в най-кратък период да уведоми за това кмета на обитаемото място, в което се намира парцела, Община Свищов и полицията, с цел да бъдат регистрирани лицата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР